>>>Belépés a szerverre<<<

Belépési név:
Jelszó:

Menü
WebSite


Te pedig nappal ezelőtt regisztráltál!
Látogatók száma
free counters
(MyStat számláló: 2012.02.29-től számítva)
Nyitólap » 2012 » Március » 2 » Társoldal
15:07:24
Társoldal
Pawno-help.ucoz.com - a Társoldalunk

Előzmények:

Amikor elkezdtem játszani a SA-MP-vel, az első magyar szerver amin játszottam, a [HUN]Nagy Magyar RPG volt.
Egyik ismerősömmel találtuk, Adx -al ezt a szervert, és a cél az volt, hogy egy magyar szerveren játszhassunk együtt. Az a szerver - mint később megtudtam - egy RP módra épült, DE! Nem olyan volt, mint a mai RP szerverek, hogy azt kell csinálni, amit a való életben, meg ilyesmik. Sőt, ellenkezőleg! A szerveren beleélhetted magad a szerepbe anélkül, hogy csak valós dolgokat cselekednél. A lényeget a frakciók képezték, így a maffiák, rendőrök stb. A szerver központja LV volt (ami később nagyon megtetszett). Sajnos egyik nap azonban bekövetkezett egy furcsa dolog. Egyszer csak mindenkit kirúgott a szerver. Gondoltuk szerver újraindítás. Kiderült nem az volt. A szerver leállt. (A tulajdonos egyszer nyert egy nyereményjátékon x hónap ingyen hostot, és mivel lejárt a szerver bezárt.)
Azonban pár hónappal később egy a szerveren játszó személy vette át a szerver irányítását a tulajdonostól. Körülbelül 7 alkalommal indult újra, és szűnt meg az a szerver. (Mindig host miatt) Ám a végén már nem indult újra, és végleg megszűnt.

Ezután úgy döntöttem, hogy kipróbálom a szerverkészítést. Legelőször ránéztem a pawno programra, amin alapszik a sa-mp programozási nyelve. Akkor úgy döntöttem, hogy inkább hanyagoljuk, mert nem tudok programozni, meg ha ilyen bonyolult, akkor felejtsük el. Azonban az unalom nagy úr, és elkezdtem tanulmányozni pár scriptet. Néztem, hogy vajon mit is jelentenek ezek a sorok a programban. Sok idő volt, mire nagyjából megértettem, hogy mi hogy működik. Rengeteg fórumon kérdeztem, és kerestem mindenféléket.
Időközben többen nyitottak saját szervereket, és megkértek, hogy segítsek nekik. Legelőször kapukat raktam be, objecteket, majd később iconokat, és felvehető tárgyakat is. Idővel megértettem a program logikai felépítését.
Majd ezután eldöntöttem, hogy csinálok egy saját szervert.
Legelőször azt a módot alakítgattam, aminek a fejlesztésére megkértek. Később pedig úgy döntöttem, hogy csinálok egy egyedi módot.
Ez lett a StuntLife, amit szépen lépésről lépésre építettem fel. Szabadidőmben rengeteget foglalkoztam a móddal (főként nyáron).

Még amikor házi hoston működött a szerver, gondoltam csinálok egy honlapot, amelyen segítek azoknak, akik szerver szeretnének nyitni. Ez lett a http://www.pawno-help.ucoz.com .

Ám egy idő után a honlapot nem látogatták sokan, és én is inkább a szerverre koncentráltam. Ezért elhanyagoltam az oldalt, és megnyitottam a http://www.stuntlife.ucoz.hu -t, a szerver eredeti weboldalát.

Ám a napokban, ismét elkezdtem foglalkozni a http://www.pawno-help.ucoz.com -al, és ismét megnyílt, miután hónapokig zárva volt.

Az oldalra lehet szabadon feltölteni CLEO módokat, és textúracseréket! http://pawno-help.ucoz.com/load/

Továbbá hamarosan feltöltök további anyagokat szerverkészítéshez, pawno programozáshoz segédanyagokat, és mindenféle adatokat, amelyek a SA-MP moddingolással foglalkozik.

Nyeremény:

Ha vannak textúracseréid, akkor töltsd fel te is az oldalra, hogy az adatbázis bővüljön! Azok között, akik rendszeresen töltenek fel adatokat az oldalra, kisorsolunk majd ajándékokat, amiket a szerveren kaptok majd meg. :)
Megtekintések száma: 365 | Hozzáadta: Danx | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés
Chat

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Online felhasználók:

Mai látogatóink:
_White
Copyright StuntLife & Xtreme World Of Stunting
Minden jog fenntartva!
© 2018
Adatvédelmi nyilatkozat , Szerzői jogok